torsdag 27 maj 2010

Mamman en vecka efter förlossningen

Ja, då har man alltså varit mamma i en vecka. Jag måste säga att jag är fascinerad över hur fort kroppen ändå läker och börjar återgå till sin normala form. Jag har tappat nästan all graviditetsvikt, är nere på 61,9 kg nu. 400 gram kvar till startvikt. Ärligt talat så trodde jag nog att typ alla kilon skulle rasa av på en gång, men sen läste jag att man i snitt går ner 5 kg i samband med förlossningen - vilket stämde nästan exakt på mig. Sen märkte jag att jag lade på mig lite vätska under BB-tiden, men den börjar uppenbarligen försvinna nu.

En vecka efter förlossningen.

I övrigt tycker jag faktiskt att jag börjar se ut som vanligt och mina kläder sitter som de ska. Visst, magen är inte lika fast som den var innan och musklerna där inne har inte återfunnits ännu, men ändå måste jag säga att jag är mer nöjd med mig själv nu än innan jag blev gravid. Jag älskar min kropp för vad den gjort och vad den nu gett oss. Jag har en nyvunnen djup respekt för min kropp och jag tänker inte vara dum mot den genom att springa omkring och vara missnöjd med den. Min kropp är bäst helt enkelt! (Låter ju väldigt ego, men i mina ögon alltså.)

Snyggt blåmärke.

Något jag inte är lika nöjd med är blåmärket som pryder mitt vänstra armveck.Detta tack vare barnmorskan som skulle tappa mig på ett rör blod på BB. Jag ser ut som en sprutnarkoman, och då har det ändå blivit bättre än vad det var för några dagar sedan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är nog många som blir avundsjuka när de ser den här bilden. Du är jättefin.

Puss puss/M

Lina sa...

Hej! Sprang på din blogg av ren slump! Måste säga att du har en väldigt sund syn på din kropp! Din kropp är ditt tempel som man brukar säga :) Keep it up!
Söt lite kille ni fått också, Grattis!

Lina