lördag 28 maj 2011

Ettårskontroll

Vi var till BVC på ettårskontroll och vaccination i måndags. Ludvig vägde (som jag skrev i förra inlägget) 11400 gram och mättes till 77,5 centimeter lång. Båda kurvorna pekar lite extra uppåt och Ludvig har nu åter lagt sig en halv kurva över medelkurvan, inne i en växtspurt som det verkar.

Tja, vem skulle kunna motstå den här charmören?

Han var på superbra humör, charmade alla sjuksköterskor och patienter han stötte på, klappade händerna, rotade i vår BVC-sköterskas ryggsäck och sprang omkring som en vilde. Monica (BVC-sköterskan) var mycket nöjd med allt. Ludvig var också nöjd, tills det var dags för stick i benen. Inte roligt alls.

Smoothie är så gott så gott. Slurp säger det bara så är det slut.

Men tack vare en Brio-hund och nappen så gick det hemska över rätt snabbt och han fortsatte springa omkring som en vilde. Jag blev nog mer traumatiserad än vad han blev. Men det blir jag ju alltid så fort jag ser en spruta. Nix, alla nålar jag fick i mig under förlossningen och tiden på BB har inte hjälpt särskilt mycket mot fobin. Men huvudsaken man klarar av det på något sätt när det är tvunget.

Färgen på tröjan matchar Ludvigs ögonfärg nästan på pricken.

Så, han fick alltså en OK-stämpel i rumpan (fast egentligen var det ett plåster på vardera lår) och nästa gång vi blir kallade är han 18 månader. Eller ska bli i alla fall. Dock kunde vi ringa själva och beställa tid för kontroll vid 15 månader om vi ville, så det kommer vi nog göra. Tycker det är kul att hålla lite koll och dessutom är ju pappan föräldraledig då så då kan ju han gå för en gångs skull.

2 kommentarer:

Therese sa...

Vilken gullunge! Ses imorgon. Kram

Anonym sa...

Vilka fina bilder på världens finaste kille.

Puss puss/M