fredag 27 maj 2011

Dagen-efter-firande

I lördags fortsatte vi fira Ludvig genom att bjuda hit Ludvigs farbror Anders, farmor och farfar på sen lunch/tidig middag. Mormor och morfar var förstås också med eftersom de bodde hos oss under helgen (var annars?).


Pastasallad, bröd, tårta och kärleksmums bjöds det på - mycket gott! Ludvig fick smaka lite tårta igen men det var ingen jättehit den gången heller, och ärligt talat gör ju inte det så mycket. Han festade loss på färska jordgubbar och smoothie istället.

Smoothie kan vara det godaste som finns.

När kvällen sen kom somnade Ludvig som en stock och medan de äldre herrarna i huset gick ut och roade sig satt jag och mamma här hemma och spelade spel. Efter att vi röjt fram lägenheten under lager av disk och leksaker...

Vars är magen Ludvig?

Jordgubbar är förstås också jättegott, så Ludvig åt det på kvällen också.

Någon kanske undrar vad Ludvig fick i födelsedagspresent? Av oss fick han ett knoppussel (djuren låter när man sätter dem rätt), Duplo och pusselklossar. Av farmor och farfar fick han kläder, liksom av sina kusiner, morbror och moster. Av sin gudmor (= moster) fick han en jättesöt liten servis också. Mormor och morfar hade köpt en skaloverall (men den fick han ju för länge sen) och ett pussel och de levererade dessutom paket från morfars mamma och pappa - en sagobok. Farbror Anders kom med en mjuk fotboll och av min mormor och morfar (alltså Ludvigs gammelmormor och -morfar) ska han få en sak som ännu inte är beställd (jag ska beställa den). Så den presenten återkommer jag med.

Inga kommentarer: