måndag 23 maj 2011

Födelsedagen

Vilken dag det blev, Ludvigs dag. Varmt och soligt, om än lite blåsigt. En riktigt mysig dag, stundom riktigt stressig men mest bara fin. Ludvig var på strålande humör i princip hela dagen, trots att han bara hann sova sin förmiddagslur. Eftermiddagsluren skippade han eftersom han inte alls hade ro att somna i bilen när det satt skumt folk i baksätet (dvs Ludvigs mormor och morfar). Så det slutade med att Ludvig var vaken mellan 11.20 och 20.20, vilket aldrig har hänt förut. Tur det hände saker hela tiden, och att han verkligen fick vara center of attention, för så länge så var fallet så var det inga problem.

Dagen bestod av mysmorgon, städning, storhandling, hämtning av (Ludvigs) mormor och morfar på flygplatsen samt god mat och fint födelsedagsfirande hemma hos (Ludvigs) farmor och farfar. Han fick smaka tårta (som jag bakat själv) och öppna paket, men allra bäst var nog ändå de färska jordgubbarna. När vi tillslut kom hem stupade Ludvig i säng efter en flaska välling och jag tror att han var mycket nöjd med dagen, trots att vi höll honom vaken i bilen på väg hem - när allt han ville var att sova.

Nedan följer en bildkavalkad.

 Pappan läser upp grattiskortet från kusin Emil och hans föräldrar för Ludvig.

 Papper och presentsnören var ju rätt festligt.

 Isadora tycker också att snören är festliga, vilket Ludvig blev mycket lycklig över.

 1 år.

 Lite fotbollstricks hanns med också.

 Puss mormor!

 Mat mat mat. Finns det något annat i livet?

 Färska jordgubbar var dagens bästa, utan tvekan.

 Födelsedagsmys.

 Tårta var gott till en början...

 ...men ganska snart bjöds den bort.

 Massa roliga saker att leka med, som farmors (?) mössa och det nya djurpusslet.

 Mor och son <3

 Min fina och väldigt trötta son på väg hem från farmor och farfar.

Om Ludvig kunde prata så skulle han nog ha sagt att det var en riktigt bra första födelsedag, och att han njöt massor av att ha både mor- och farföräldrar på samma plats. Och mamma och pappa förstås.

3 kommentarer:

RebeccaW sa...

Vilken perfekt födelsedag han fick!

Hur blev tårtbotten och vaniljkrämen?

Angelica sa...

Tårtbottnen blev god, men någon vaniljkräm gjorde jag aldrig :-) Fyllningen blev mosad banan och mosade hallon, blev riktigt fräscht och gott :-)

Therese sa...

Vilken härlig ett års dag Ludvig verkar ha haft. Så fina kort. Kram