måndag 29 augusti 2011

Ludvigs vintergarderob

Gudarna ska ju veta att det inte är gratis att ha barn, speciellt inte när vintern närmar sig. Det ska köpas mössor, vantar, overaller, skor, underställ och massa annat jox. För att komma ihåg, och kunna bocka av allteftersom inköpen görs, har vi skrivit en lista på vad som ska köpas - och av vilket märke. Vi kommer köra Didriksons all the way som det ser ut, det är ju också det vi vuxna använder och är väldigt nöjda med. Anyway, här kommer Ludvigs lista!


Vinteroverall: Didriksons Kilimanjaro Coverall Graphite.


Vinterskor: Superfit Snowcat Black


Vintermössa: Didriksons Biggles Cap Red


Vintervantar: Didriksons Biggles Mittens Red


Ullunderställ: Didriksons Undi Wool Kids Set Graphite.

Saker som ännu inte är bestämda:
Fleeceställ
Ullstrumpor
Fuskpolo

Hur ser era barns vintergarderober ut?

9 kommentarer:

RebeccaW sa...

Vilka bra grejor ni hittat! Nu fick jag inspiration. Vi har inte börjat tänka på vinterkläder än, är så osäker på vilken storlek Isak behöver... Kommer nog titta på mycket begagnat. Eftersom Isak går på förskola så behöver vi dubbelt av vissa saker. SUCK.

Jag längtar inte till vintern!

Anonym sa...

De vantarna finns med en dragkedja längst ena sidan...skulle sattas på den om jag var ni, enklare att få på händerna och få in tummen ordentligt när dom är små!

Sofia

Angelica sa...

Rebecca: Ja, vi känner oss rätt nöjda faktiskt :-) Var och provade overallen på Intersport, det blir strl 80 till Ludvig. Didriksons har ju bara "hela" storlekar (80, 90, 100 osv) och 80 ska vara för barn mellan 80 och 90 cm och den satt bra på honom (lite stor men det ska de ju vara). Provade även 90 (för barn mellan 90 och 100 cm) och han drunknade i den. Men ja, det är svårt med storlekar.

Sofia: Åh, toppentips! Satt och kollade på dem också men förstod inte riktigt vad vitsen var. Nu förstår jag :-)

Åsa sa...

Det ska bli mycket spännande med denna charterresan - den var ju inte så dyr heller och det är aldrig fel! Skönt att bli servad hela tiden, fast jag tror att jag är mer av en storstadsmänniska i det fallet, det är så roligt att hitta på spännande saker. Men. Man ska aldrig säga aldrig, det är en fördom hos mig bara.. Recension lär komma i vilket fall!

Jobbigt att shoppa in alla kläder, men de behövs ju. Tur att jag inte har barn så jag kan ignorera vintern lite till, jul - ja, vinter som de två föregående - nej.

Roligt med huset också! Ska bli så roligt att följa er!

Angelica sa...

Åsa: Jobbigt att shoppa kläder? Knappast ;-) Fast att betala för det är såklart inte jätteroligt...

Therese sa...

Ja hur ser mitt barns vintergarderob ut??? Får riktigt dåligt samvete men jag måste nog ta tag i det där jag med. Så duktiga ni är. Kram

I. sa...

Elise strax 4 år, går på dagis, bosatt i Göteborg;

Ytterkläder;
Fleecefodrat regnställ
Pop skaljacka med windstopper
Molo Polaris overall

Skor;
2 par Kavat Snowrunner

Tillbehör;
Funktionsunderställ
Molo rånarluva (unicorn)
Pop Toppluva
En uppsjö (typ 15 par) vantar. (dom försvinner ju alltid)
Fuskpolo
Sjal

Att köpa;
Tjockare mössa

Allt jag inte angett med märke är köpt på Ullared.

Mallis in real life sa...

Jag gillar Didrikson.

Vi har ännu så länge bara köpt en vinterjacka men jag inser att vi behöver kängor, mössa, vantar och en hel del annat. Fick ett mail från Polarn o Pyret idag, de hade massor av nytt på vinterfronten. Vad sägs om en overall för 1400 spänn. Huvaligen säger jag då.

Anyhow, Ludvigs overall ser jättefin ut och jag tror det blir en Didrikson för Marlon också.

Må så gott

Liselotte! sa...

Vi har köpt den overallen fast i en annan färgkombination.... Sen har vi inte kommit längre. Men har tänkt köpa vantar och mössa av samma märke.