tisdag 1 juni 2010

Hembesök

Idag har vår BVC-sköterska varit här på besök och träffat Ludvig (och oss) för första gången. Ludvig var så lugn och snäll så, gav inte ifrån sig många pip trots att hon vägde och klämde och kände på honom.

Allt såg bra ut och han har nu nästan kommit upp i sin födelsevikt igen, bara ynka 10 gram kvar. Han väger alltså 4210 gram. Längden kollade hon inte, antar att det görs när vi träffas nästa vecka. Känns skönt att han har hämtat igen vikten så bra, då behöver jag inte oroa mig så mycket mer för det. Vi pratade lite om barnläkaren som vi träffade förra veckan och hennes tal om att Ludvig måste äta minst var tredje timme, men sköterskan sa att jag inte skulle lyssna på läkarens råd utan ge Ludvig mat när han vill ha det helt enkelt. Tydligen är inte jag den enda som inte tycker om just den barnläkaren.

Sötnöt!

Ludvig blev hungrig medan sköterskan var här så Lasse gav honom mat och hon blev mäkta imponerad av hur kraftigt han suger på flaskan. Har också tänkt på det och jag är tacksam att det inte är mina bröstvårtor som hamnar i kläm i det där greppet kan jag säga.

Sara, som hon heter, var verkligen jättegullig. Känns lite tråkigt att vi inte kommer att träffa henne så många gånger. Men förhoppningsvis får vi någon trevlig BVC-sköterska i Skellefteå också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att ni fick träffa en vettig barnmorska som kunde lugna dig vad gäller maten.

Puss puss/M