måndag 13 juni 2011

30 going on 13

I fredags tog jag ledigt och lämnade pappan och sonen hemma. Åkte ner på stan, mötte upp ett par fina vänner. Vi handlade lite och slog oss sedan ner vid älven för en härlig picknick i sommarvärmen. Även fast klockan var runt 19 när vi satte oss var det fortfarande så varmt att man svettades som en galning. Så härligt! Vi snackade bort både en, två och tre timmar och jag kände mig som en ny människa när jag kom hem.


I lördags packade vi bilen och åkte till svärföräldrarnas sommarhus som ligger ungefär 7-8 mil från stan. Det var varmt, riktigt varmt. 30-31°C, inte ett moln och ingen vind att tala om. När vi kom fram smorde vi in Ludvig med solkräm och slängde honom sen i tvättbaljan som stod i skuggan. Där satt han och plaskade glatt, i flera omgångar. Däremellan sprang han omkring naken, tittade på fåren som betade i hagen bakom huset och var hur nöjd som helst med läget, som han nästan alltid är när han får vara naken. Sommaren på landet är så härlig!


På kvällen kom pappans farbror och kusiner på middag, så vi trängde ihop oss runt bordet ute i trädgården allihop. Grillat kött, potatissallad och melonsallad. Mums! Ludvig käkade köttbullar och potatismos och blev sedan matad med diverse saker från middagsbordet. Livet när det är som bäst om man frågar Ludvig. En timme senare var det dags att stoppa den lille i sängen...

(Det här är sen eftermiddag/tidig kväll och han är väl insmord och påpassad)

...och det var ungefär då livet blev lite jobbigare. Vi hade glömt vällingen hemma. Ludvig som har druckit en flaska ersättning eller välling innan sänggång sen den dagen han föddes - hur skulle detta gå? Vi försökte med gröt - han åt två tuggor. Vi försökte med messmörsmacka - han åt ungefär halva. Sen försökte vi med varm mjölk i nappflaska och han tog några klunkar, sen blev han helt vansinnig. Då hade han ändå fått i sig en OK mängd näring, så vi stoppade honom helt enkelt i säng och efter ett litet protestskrik somnade han på en gång. Stackarn som har så hopplöst virriga föräldrar.


Efter en mycket varm natt, som blev en väldigt kall morgon (vi sov i husvagnen på gården) vaknade vi till höst. Det var i alla fall så det kändes. 30°C i lördags, 12°C igår. Inte OK! Efter frukosten och en liten tupplur på soffan började vi packa ihop våra grejer och efter att ha ätit våfflor till lunch började vi färden hem mot stan. Men först stannade vi på vägen och hälsade på vänner och där fick Ludvig leka av sig ordentligt - mycket uppskattat!

På hemvägen somnade både jag och Ludvig, och när vi kom hem återstod inte så mycket mer än middag, lek, välling och godnatt. Och det var den helgen.

Nu önskar jag mig värme, men lagom mycket värme. Typ 24-25°C känns som en rimlig temperatur.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser ut som om han hade en härlig dag min ljuvliga prins.

Puss puss/M

Lasse B sa...

Han hade även VM i gå up och ner för trappan.

Therese sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft. Åter igen tusen tack för en trevlig kväll i fredags. Kram

RebeccaW sa...

Åh gud vilken ångest att glömma vällingen! Men så skönt att det gick bra ändå! Vi kommer säkert också glömma välling någon gång...