lördag 6 november 2010

Nu är mormor här! (Ja, alltså, hon VAR här)

Vi har haft fullt upp med mamma/mormor här. Det har gåtts promenader, shoppats, lunchats, fikats, busats, mysts och ätits goda saker. Precis som det ska vara när man träffas. Ludvig älskar sin mormor och skiner oftast som en sol när han ser henne. Så sött!

Dagens outfit 1/11
Body - Parvel/Åhléns
Kalasbyxor - Lundmyr of Sweden
Jeans - L.O.G.G/H&M

 Ludvig fick den här fina Molo-pyjamasen som mamman suktat efter lääänge - av mormor såklart.

Ludvig har ätit lunch ute på restaurang/café nästan varje dag den här veckan, fast sin egen medtagna mat förstås. Under veckan som gått har han provat köttfärssås och spaghetti, biffstroganoff och kyckling med rotfrukter. Favoriten blev den senare. Fast allt var rätt gott. På dessert-/fruktsidan har vi provat mango, mango/päron, persika/ananas/päron och äpple/päron. Mangon var nog allra bäst, fast det är svårt att säga. Allt var tydligen så gott att han bara var tvungen att berätta om det, och bita tag hårt i skeden så att inte mamman eller mormorn försökte sno åt sig någon droppe. Majskrokar har det tuggats/sugits friskt på också, speciellt när vi andra suttit till bords och Ludvig tydligt visat att han tyckt att det varit orättvist.

 Ludvig är på café och är lite småsugen på nånting.

 Ge mig DET DÄR!

I onsdags var vi ut och käkade även på kvällen, på en nyöppnad sportbar här i stan. Ludvig, mamman, pappan, mormorn, farmorn och farfarn. Ludvig fick sitta i vagnens liggdel som vi satte på soffan mellan oss, det tyckte han var superkul, i alla fall till en början. Efter ett tag blev han förstås trött och fick då vila en stund innan det var dags för sista flaskan. Sen fick han den, ny blöja och lite bus, sen somnade han gott igen i liggdelen och sov där tills vi gick hem. Och under promenaden hem. När vi kom hem igen flyttade jag snabbt över honom till spjälsängen och höll andan - skulle han sova vidare? Jajamensan, det gick finfint! Så skönt att veta, då kan man känna sig lite friare på kvällarna (inte för att vi vill/orkar vara ute så himla mycket på kvällarna, men om man ska hem till vänner eller så).

Ludvig tyckte att mormors nya morgonrock var myyysig.
Dagens outfit 4/11
Mysoverall - Me Too

 Kolla in charmören! Det är ju så att hjärtat stannar.

Ludvig har också övat en hel del på att sitta under veckan, och nu är han jätteduktig på det! Sitter utan stöd långa stunder, men det är ändå bäst att hålla sig i närheten än så länge - rätt vad det är så trillar han omkull. Men duktiga pojken som kan sitta så bra som han gör redan nu!

 Och så kan jag sitta själv nu! Ganska länge också faktiskt.

Inga kommentarer: