måndag 22 november 2010

Vad händer?

Ja vad händer här då? Inte mycket faktiskt, men lite i alla fall. Helgen har vi spenderat tillsammans, bara vi tre. Mysigt tycker jag, även om man inte gör så mycket. Det ger mycket att bara vara tillsammans i lugn och ro också.

I lördags var vi ute på en promenad, det var väl det mest ansträngande och avancerade vi gjorde. Ludvig fick testa en ny grötsort också - Mild Fruktgröt med äpple och banan - från sex månader. Han blev ju som bekant just sex månader i lördags, så vi tyckte det passade bra. Vad han tyckte? Tja, har Ludvig någonsin tackat nej till gröt? Nix! Och inte den här gången heller om vi säger så.

Igår fick Ludvig testa sin fina pulka som han fått av mammans kära vän Ann. En blå babypulka, passar ju fint nu när vi har en hel del snö. Han var väl inte superimponerad direkt, men det var kallt, han var småtrött och lite hungrig, så förutsättningarna var väl inte de bästa. Men inget gnäll i alla fall, mest bara tyst betraktelse. I samma veva som vi testade pulkan använde vi också fina åkpåsen för första gången, perfekt just till såna här tillfällen känner jag.

 Pulkan syns knappt under åkpåsen.

 Pappan och Ludvig testar pulkan.

 Min fina fina unge.

 En stjärna!

Efter den korta åkturen, lite lunch och annat pyssel åkte vi iväg och köpte en ny bilbarnstol åt Ludvig. Äntligen! Det blev precis den vi hade tänkt oss - Maxi Cosi Mobi. Ett täcke till spjälsängen köpte vi också, så natten till idag har Ludvig faktiskt sovit med täcke för första gången någonsin (om man bortser från när han slumrat på mig med mitt täcke på sig)! Han verkade gilla det, men jag var lite smånervös under natten. Känns läskigare med täcke än filtar. Vanesak antar jag.

Apropå gilla så verkar det som att bilbarnstolen får klart godkänt också, efter en hel del meck med monteringen så fick han såklart prova den på vägen hem från affären. Trots att han var så trött att han nästan däckade så tyckte han att det var jättespännande att sitta och titta ut genom fönstret på allt som susade förbi. Det förstår jag, hittills har han ju på sin höjd sett trädtopparna susa förbi liksom.

Ludvig provar nya bilbarnstolen för första gången.

Och idag har vi varit på biblioteket med mammagruppen. En av bibliotekarierna informerade om barnavdelningen, om vikten av att läsa för sitt barn och gav oss dessutom en varsin bok. Som tur var så var det inte samma bok som biblioteket i Södertälje gav oss, så än så länge är vi utan dubletter. Efter den korta informationen stannade vi kvar och fikade på bibblans café och Ludvig passade på att flörta med alla mammor och bebisflickor - han är ju faktiskt ensam kille i gruppen. Och yngst dessutom tror jag. Han har verkligen varit i sitt esse idag, superglad och lättsam hela dagen - och världens gosigaste! Pussar och kramar mest hela tiden. Mmm, mys.

Medan vi satt och fikade blev det förstås dags för lunch för alla bebisar och då märkte jag stora skillnader i förhållandet till mat. Alla (typ i alla fall) de andra mammorna verkade få kämpa lite för att få i sina bebisar hela portionen och de pratade om att "ja, det märks ju när hon inte är så intresserad längre, då kniper hon igen munnen och börjar titta ner i golvet på intressanta saker". Haha, det har då aldrig hänt här hemma! Visst kan Ludvig komma på att han ska titta på något annat mitt under måltiden, men gapar gör han i alla fall - så länge det finns mat kvar så ska Ludvig ha den. Punkt slut.

Dessutom kunde jag konstatera att Ludvig var den enda bebisen som inte låg nerbäddad i en åkpåse. De flesta hade fårskinn, åkpåse, filt(ar) och "locket" till vagnen + overall, vantar, sockor och mössa. Och vanliga kläder under förstås. Puh, jag kände att jag smälte bort lite bara jag såg det. Ludvig har fårskinn, filtar efter behov (fleecefilt + en till idag, -12°C ute), "lock" + overall, vantar, sockor och mössa. Under det en body och ett par kalasbyxor. Till helgen skulle det visst bli ner mot -20°C. Då kanske vi också plockar fram åkpåsen.

Efter mammaträffen gick vi på en kort promenad, tog en vända på stan och sen gick vi hem för ännu en måltid. Och även den måltiden gick ner utan att behöva lura barnet att öppna munnen. Tänka sig så lätt det kan vara.

Så nu vet ni vad som händer här.

6 kommentarer:

Therese sa...

Låter som en riktig mysig helg. Kram

Anette sa...

Haha..det är samma här. Finns det mat kvar ska den ätas. Tittar sig omkring på alla spännande saker gör han, men vrider alltid tillbaks huvet så jag kan stoppa in mer mat. Inte helt sällan får jag skäll för att det går för långsamt.
Skönt att inte behöva truga.
Ikväll fick Niklas gröt. Tack för lite input. Han är så himla tidig med det mesta så ibland får jag för mig att jag rullar på för fort med saker. Men uppenbarligen så känner man ju sina egna barn bäst. :)

Elin sa...

Låter som du har en mysig mammagrupp. Elsa är också en sådan som kniper igen och fnyser åt skeden. Kanske en tjejgrej? Att matvägra alltså :-)

J sa...

Haha, B ligger nedbäddad i overall och (tunnare) åkpåse samt mössa och med barnvagnslocket på för jämnan (oftast även inne i shoppingcentrum även om jag brukar öppna upp lite). Blir hon för varm så skriker hon :). Så gosigt att få sova riktigt varmt tycker jag.

Rebecca sa...

Det där såg riktigt mysigt ut (att åka pulka alltså)!
Fy vad kallt ni har det där uppe, blir skönt för er att komma ner till Stockholm och värma er lite, hehe.

Anonym sa...

Just nu så är det nog skönare där uppe. Svinkallt här nere nu, blåser genom märg och ben. Ludvig ser ut att ha det riktigt mysigt i sin pulka.

Puss puss/M