fredag 17 december 2010

Min bebis krymper

Inte på längden, men på bredden (?).

Det var dags för sjumånaderskontroll idag på BVC och efter mycket kämpande på oplogade vägar och en hel del svett (trevligt värre) kom vi fram dit precis i tid. Ludvig var på bra humör, eller det var vad jag trodde i alla fall. För det var han uppenbarligen inte. Så fort jag lade ner honom på britsen började han gallskrika, helt förtvivlat.

Så jag fick hålla honom i famnen samtidigt som jag klädde på honom. Tydligen var det världens värsta straff - att behöva besöka BVC. Knasunge. När jag sen lade ner honom på vågen klamrade han sig fast vid mig så hårt att jag nästan inte fick honom att ligga kvar, så vi vägde riktigt snabbt för att jag skulle kunna ta upp och lugna honom igen.

Vågen visade på -15 gram sen förra månaden. Så vi kontrollvägde snabbt. Fortfarande -15 gram. Det låter inte mycket, men för en kille som stadigt har gått upp i vikt och följt sin kurva perfekt så är det förstås lite konstigt. Han "borde" ligga på 9 kg nu. Men så har han ju haft magsjuka också, stackarn. Tydligen tog den mer på honom än vad vi kunde ana.

På längden hade han i alla fall växt - 1,6 centimeter! Så nu väger han 8675 gram och är 70,1 centimeter lång. Med det har han gått in på medelkurvan både på längd och vikt, så han är fortfarande proportionerlig vår lilla älskling. Och allt annat såg jättebra ut, vår BVC-sköterska blev mycket imponerad av hur stadigt han sitter (den här gången också...) och att han hade så starka ben (tja, han har ju faktiskt alltid varit ett litet muskelknippe).

Men nu blir det till att ge gossen lite mer mat så han inte tappar mer. Imorgon startar vi med två mål gröt och två mål mat per dag, plus en flaska ersättning innan sänggång. Och så frukt förstås, en bra dag måste innehålla massa frukt enligt Ludvig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Å ser han till och skaffa sig ett par gaddar så ska mormor mata med lite kakor ;)

Puss puss/M

Angelica sa...

Aja baja mamma, inte mata en liten bebis med kakor!

Elin sa...

jag kan ta en släng av hans magsjuka (men bara om jag får gå ner mer än 15 gram!)
Ska våra små väga 9 kilo nu?! Undra vad Elsa väger!?

Angelica sa...

Elin: Nja, enligt normalkurvan så ska de väga ungefär exakt så som Ludvig väger nu (dvs 8675 gram). Men enligt Ludvigs egna kurva, eller den kurva han haft hittills i alla fall, så ska han väga 9 kg.

Elsa är ju en lättviktare ;-)