fredag 15 april 2011

Vi mötte våren i Norrtälje

I Norrtälje hade våren förstås kommit längre än här hemma. Nästan all snö var borta och blåsippor, snödroppar och krokusar blommade för fullt. I måndags var det så varmt att jag kunde sitta på Lilla Torget i Norrtälje utan jacka och bara njuta av solens värme. Helt fantastiskt!

 Vassen vajade och blåsipporna blommade.

 Mamma njöt av vårsolen och den blå himlen.

Ludvig älskade mormors lägenhet och all yta den hade att erbjuda. Han såg alldeles överväldigad ut vid första anblicken, men sköt iväg som ett skott genom hela lägenheten ganska snart. Efter det hade vi fullt sjå att hålla reda på varandra, vi jagade efter Ludvig och Ludvig jagade efter oss.

 Ludvig var inte alltid på bra humör.

Toppen med stora ytor att krypa på tyckte Ludvig, men han gillade inte att dörren till mormors sovrum var stängd.

Som vanligt när jag och mamma träffas blev det massa gott fika och massa god mat under tiden vi var nere. I lördags var vi dessutom på en mysig restaurang (Ett Glas) i Norrtälje och tog ett glas vin på eftermiddagen. En stund senare kom bästa Lotta och gjorde mig sällskap till middagen som också avnjöts där på restaurangen. Ludvig fick följa med mormor hem.

 Mammans gamla gåbil testades. Skoj!

 Mormors duschkabin var jätteläskig med dörren stängd, men med öppen dörr gick det finfint att duscha!

Vi har också hunnit med lite shopping, bakning, promenerande och förstås en himla massa mys och bus med Ludvig. Och Ludvig har som bekant passat på att skaffa sig en till tand.

 Mormor byggde upp, Ludvig rev. Som det ska vara?

Under tiden vi var borta har våren även hittat hit till norra Sverige. När vi åkte och handlade igårkväll var det 12 grader varmt ute, och snön försvinner fortare än kvickt. Gräsmattor och vägrenar är så gott som snöfria och det är egentligen bara drivorna kvar. Så himla härligt! Jag ser verkligen fram emot att upptäcka världen tillsammans med Ludvig nu, allt från gräs till stenar, till buskar och blommor. Gunga. Krypa i gräset. Cykla. Smaka på löv och grus. Allt sånt som hör våren till för bebisar. 

1 kommentar:

Therese sa...

Åh så härligt ni verkar ha haft det. Kram