onsdag 18 augusti 2010

Stora killen!

Han börjar bli stor på riktigt nu, vår lilla kille. Vi var som bekant på BVC tidigare idag för vägning, mätning och vaccinering. Vågen visade hela 6475 gram, så jag var faktiskt närmast den här gången även om jag gissade 90 gram för lite.

När sköterskan hade mätt Ludvig så sa hon att den sköterskan vi träffade förra gången (inte ordinarie eftersom hon hade semester) måste ha gjort en "glädjemätning" och tagit i lite väl mycket på längden, för den här gången var han 62 centimeter (61 centimeter för en månad sen enligt icke-ordinarie sköterska). Och han har ju verkligen inte vuxit bara en centimeter på en månad, det tror varken jag eller Monica (vår BVC-sköterska).

Både längd- och viktmässigt ligger han ungefär en halv kurva över medelkurvan. För den som inte vet hur kurvorna ser ut så kan man titta här och här. Ludvig ligger alltså mellan svart och rosa.

Vaccineringen då? Jo, den gick rätt bra faktiskt. Jag som är rädd för sprutor vägrade att titta på de hemskingarna, jag koncentrerade mig på att titta Ludvig i ögonen och le, för att avdramatisera det hela lite. Det gick bra till en början, men ungefär när de var klara med sprutorna insåg han att det nog hade gjort lite ont, för då blev han ledsen. Snabbt upp i mammas famn så blev det bra! Dock tittade han misstänksamt på Monica efter det ;-)

En liten bildkavalkad kanske?

Glad kille som har varit på hotellfrukost (fast han åt förstås ingenting) med Tyra! (Måndag)

Inte världens bästa bild, men kolla in de galet blåa ögonen!

 Mammas lilla fotomodell. (Tisdag)

Nästa besök blir den 16 september!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å vilken fotomodell sedan. Nu snackar vi supermodell. Ser att han har vuxit i setet från polarn och pyret.

Puss puss/M

Therese sa...

Gullungen. Börjar ju vara stora killen nu. Kram

Sara sa...

Chansen/Risken att han får behålla sin blåa ögonfärg är väl överhängande med tanke på sin mors och fars ögonfärg (för visst har väl Lasse också blå ögon?). Men, det ska bli spännande att se. Emilia hade också jätteblå ögon det första året och en bit in på andra men nu är de bruna med litet stänk grönt i. ...