fredag 14 januari 2011

Uppåttjack?!

Undrar om det var uppåttjack i de där ögondropparna? Ludvig sov visserligen som en stock när vi gick från ögonläkaren, men nu när jag försöker få honom att sova gör han precis allt annat.


Försök 1: Lägger Ludvig som vanligt, drar igång speldosan, går ut ur rummet och sätter igång babyvakten. Hör hur trudelutten tar slut och Ludvig ligger och mumlar för sig själv. Blir tyst en stund, men jag hör att han bökar runt därinne. Efter en liten stund låter han hemskt irriterad, så jag går in och kollar. Där ligger han, på rygg (jag lade honom på mage som vanligt), med öppnad blöja och huvudet i fotändan. Hmm?


Försök 2: Lägger Ludvig tillrätta igen, drar igång speldosan och går ut ur rummet. Hör att han ligger och mumlar för sig själv och sen blir det helt tyst en stund. Sen hör jag hur han börjar böka, sen börjar han prata. Uppspelt. Det dunsar lite i bakgrunden. Så jag går in. Där STÅR han, skuttar lite för sig själv och ser supernöjd ut - och en av napparna ligger på golvet en bit bort.


Suck. Nu sitter han här i mitt knä och verkar inte alls inställd på att sova. Men jag tror vi ska gå och lägga oss i soffan en stund och se vad som händer.

P.S. Ludvig har kräkts i vår säng, sin säng, på mina kläder och på två egna outfits, därför har han bara blöja på sig... Blir för övrigt intressant att se om fläckarna går bort i tvätten, tycker fläckarna sitter som berget nuförtiden. Why is that? Och det här är dessutom tomatfläckar...

1 kommentar:

Therese sa...

Hi hi sötnosen. Så skoj att se att det finns fler som kan showa. Kram