lördag 3 juli 2010

Som en kratta

Natten till idag och hela dagen idag har Ludvig verkligen sovit som en kratta - helt värdelöst!

Inatt låg han och kinkade från det att vi lade honom vid 23 till klockan var 02.00, då ledsnade jag faktiskt och vände över honom på mage. Vad hände? Jo självklart slocknade han på fem röda. Typiskt, jag som inte vill att han ska vänja sig vid att sova på mage riktigt än, men jag får väl skylla mig själv som lagt honom på mage på dagtid den senaste veckan...

Sen vaknade han vid 05.45 och fick komma över i vår säng och äta lite mat, sen somnade vi som vanligt om och nästa gång han vaknade - 09.30 - var han arg som ett bi. Mera mat och ny blöja, sen var det bra igen. Då fick vi världens solstråle istället, sötunge!

Resten av dagen har det som krånglat på med sömnen, han verkar inte riktigt komma till ro trots att han fått ligga på mage. Nu fram emot kvällen lyckades han väl somna och sova rätt skapligt ett par timmar i alla fall, men nu har han i stort sett varit vaken sen 18.45 och det märks kan jag säga. Han har slumrat när jag tagit en sväng med vagnen runt kvarteret (vi har suttit och käkat på altanen hos ett par kompisar), men så fort jag stannat och han tappat nappen så har det varit färdigt igen.

Denna s*tans napp! Ibland är jag så tacksam över att den finns och att Ludvig gillar nappen, men när han har svårt att komma till ro och somna och tappar den (och därmed vaknar igen) så fort han slumrar till - då är det inte roligt längre. Jag försöker få honom att somna utan napp, vilket också brukar gå alldeles utmärkt, men när han är på det här humöret går det inte... Snacka om Moment 22.

Nu ligger han och kinkar i vagnen och har återigen svårt att komma till ro. Blir det någon sömn inatt måntro?

P.S. Jag glömde skriva att vi var på BVC förra torsdagen. Då hade han minsann tagit igen den något modesta tillväxten från gången innan. 340 gram och 1,5 centimeter hade han växt! Så då vägde han 4865 gram och var 57,2 centimeter lång. Nu är jag rätt säker på att han passerat 5 kg. Mer om det får vi veta på tisdag, då det är dags för nästa besök. Då ska vi dessutom träffa farbror doktorn.

1 kommentar:

Therese sa...

Är ju jobbigt för oss vuxna nu i denna värme så det är inte konstigt att det är jobbigt för de små. Men det blir säkert bättre. Kram