måndag 3 januari 2011

Boel

Idag har vår BVC-sköterska Monica varit här på hembesök för att utföra BOEL-testet. Blicken Orienterar Efter Ljudet fick jag förklarat för mig att det betydde. Och ja, Ludvigs blick orienterade definitivt efter ljudet, han tittade precis dit han skulle nära det plingade i små klockor bredvid hans huvud.

Allt annat hon kollade såg också bra ut - han gav henne svarsljud och svarleenden, var intresserad av sakerna hon erbjöd honom, stoppade dem i munnen (hrrm, han stoppar ALLT i munnen...) och visade hur bra han är på att sitta, sträcka sig efter saker och att parera när han är påväg att tippa. Vi visade också (som en liten bonus) att han kan resa på sig om man håller emot. Hon var mycket imponerad!

Det enda som inte var bra, men som inte behöver betyda något enligt henne, är att Ludvig fortfarande skelar lite på vänster öga. Det har blivit mycket bättre sen han föddes, och som hon också såg så kan han korrigera blicken själv, men när han slappnar av vill det gärna kika lite inåt mot näsan. Så hon skulle skicka en remiss till ögonmottagningen så att de får göra en grundligare undersökning och sätta in eventuell behandling så tidigt som möjligt - för ju tidigare desto bättre, som med allt annat.

Jag vet att jag är fånig, men jag tycker att det är jättejobbigt att få höra att Ludvig är mindre än perfekt. I mina ögon är han ju förstås alldeles perfekt som han är, så när någon "klankar ner" på honom blir jag sårad, irriterad och defensiv. Men jag förstår såklart att det inte är så det är menat, och att det är bra att ta saker och ting på allvar så att man kan sätta in hjälp och behandling om det skulle behövas.

Jag skyller allt på min morbror. Han skelade som en riktig galning när han var liten.

Hoppas att allt ordnar sig.

5 kommentarer:

J sa...

Jag ser verkligen fram emot det testet, hoho. Det är ju gulligt att skela, inget som gör ngn mindre perfekt :).

Anonym sa...

Jag vet inte var du har hört att Nicke skelade som en galning. Vilket inte är sant. Det var ungefär som Ludvig är. Jag skelade lite när jag växte upp. Kan märkas också idag, när jag blir trött. Jag kan dela skulden om det finns någon. Angelica kom håg.....Ludvig ÄR perfekt. Jag tror inte ni riktigt fattat hur lättsamt ni har haft det som föräldrar. Ludvig är den sötaste, gulligaste och goaste lilla prins, som ni kan vara jättestolt över. Gumman oroa dig inte så mycket. Allt ordnar sig på något sätt. Jag älskar er/mom

Angelica sa...

Mormor: Lite måste man väl få överdriva ibland? Jag har inte hört någonstans att han skelade som en galning, bara att han skelade. Och det är klart att det inte finns någon skuld. Och jo, vi vet hur lättsamt vi haft det. Vi är väl medvetna om det, trots att han just nu försöker spräcka våra trumhinnor.
Vi älskar dig också.

Anonym sa...

Ludvig är perfekt med eller utan skelning. Men jag vet att det är en vanlig reaktion, hur knäpp den än är. Helt normalt innan man har hunnit vänja sig vid tanken.

Puss puss/M

Therese sa...

Klart ens barn är perfekt men jag förstår hur du känner. Sådana känslor och reaktioner måste man få ha som mamma. Klart det ordnar sig. Kram