fredag 7 januari 2011

Plask

Min dator har blivit sjuk, så det får bli en kort uppdatering via telefonen istället. För de som talar Mac-språk kan jag säga att Finder verkar ha spårat ur och öppnar och stänger sig själv hela tiden, vilket gör att man typ inte kan göra något annat än att bli irriterad.
Vet du vad som är fel? Tell me what to do!

Hur som helst, idag har vi varit och badat hela familjen. Svåger med familj var också med, och trots att det skiljer 7,5 år mellan kusinerna så verkar de ha väldigt kul ihop. Ludvig ville pussas med Emil och Emil roade Ludvig genom att leka tittut. Här skulle det förstås ha suttit fint med en bild eller två, men ingen kamera var med tyvärr.

Vi har inte varit på badhuset sen babysimmet slutade (oktober? november?) och Ludvig var inte helt impad i omklädningsrummet. Men när vi kom ner i barnpoolen blev han världens lyckligaste och skrattade, plaskade och sparkade länge länge. Hade han fått bestämma hade vi nog fortfarande varit där.

Efter badandet passade vi på att käka lunch innan vi gick hem. Jag tog en tacotallrik och maken käkade en kycklingsallad, medan Ludvig tuggade på pappans simglasögon. Han var dock väldigt intresserad av vår mat, så han fick smaka lite allt möjligt - köttfärs, majs, ost och även lite av kusinens pannkakor. Mums och slurp sa Ludvig, precis som han gjorde imorse när han fick apelsinklyftor och i eftermiddags när det bjöds på äppelbitar.
Jo, han gillar mat vår son.

Den hemlagade gröten går det dock inte bra med. Imorse försökte vi med samma grötblandning som igår, men jag malde grynen först. Det gjorde dock ingen större skillnad, Ludvig tog 3-4 tuggor och sen vägrade han öppna munnen. Jag måste dock säga att jag förstår honom, jag tycker inte heller att den är särskilt god. Imorgon ska vi prova en annan sorts hemlagad gröt, så vi får väl se hur det går. Och just det, jag ger alltid aprikospuré till den hemlagade gröten för järnets skull.

Slutligen kan jag berätta att jag och Ludvig ikväll har övat på att ställa oss upp (Ludvig alltså) och att "visa" vars lampan är och det har gått alldeles förträffligt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

5 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ni hade en mysig dag i badhuset. Men "vars"? Har du börjat skriva på norrländska också? ;)

Puss puss/M

Angelica sa...

Ja men det är ju så vi säger när vi frågar Ludvig - "Vars är lampan?". Sen visste jag ju att du skulle reagera ;-)

Anonym sa...

Ja det är ju kul att retas med en språkpolis. ;)

Elin sa...

Låter som Finder crashar. Gör alla senaste uppdateringarna och/eller installera om systemet. Citat från min Lars.
Lycka till!

Angelica sa...

Elin: Precis vad min Lars sa :-) Vi ska ta tillfället i akt nu och uppdatera operativsystemet, kör på en rätt gammal version nu. Så förhoppningsvis mår datorn tipptopp om någon dag :-)