tisdag 15 februari 2011

Att köpa eller inte köpa.

Åkpåse. Det är det som jag går och funderar på här hemma. Ska vi köpa en eller inte?

Vi har ju en jättefin åkpåse i fårskinn som ni vet, men den är inte anpassad för att sitta i. Dels är den lite kort när Ludvig sitter upp, dels går den inte så högt upp på kroppen när han sitter och dels finns det ingen möjlighet att använda selen när man använder den åkpåsen - vilket leder till att hela åkpåsen glider ner hela tiden vilket i sin tur leder till en sur Ludvig.

Åkpåsen vi har är alltså vad jag skulle vilja kalla en liggåkpåse. Den funkar finfint när Ludvig ligger ner i vagnen och ska sova, då är den verkligen oslagbar. Varm och go och vindtät. Men ärligt talat, tror ni Ludvig är så värst sugen på att ligga ner i vagnen hela tiden bara för att det är kallt? Sover gör han ju bara en halvtimme i vagnen, sen är han piggelin igen. Och när jag säger en halvtimme så menar jag verkligen en halvtimme - det slår aldrig fel.

Eftersom jag då har en son som inte vill ligga ner när han är vaken och bara sover en halvtimme i vagnen har jag känt mig något begränsad nu när det varit (och är!) så kallt. Ska man passa på att gå ut när han sover och bara kunna vara ute en halvtimme (kanske 45 minuter om man har tur), eller ska man sätta på honom alla kläder vi äger och har och snurra in honom i ett gäng filtar och täcken (ja, jag överdriver lite) och gå ut när han är vaken? Eller ska man köpa en varm åkpåse som han faktiskt kan sitta i?

Med lite tur är vintern "över" om 1-1,5 månad. Med lite otur varar den i 2-2,5 månader till. Det blir många inställda promenader det (även om det såklart inte alltid är så kallt att han måste tryckas ner i en åkpåse). Och köper man en normalstor åkpåse borde han kunna ha den i höst och kanske även nästa vinter också. Samtidigt är det så mycket annat som ska inhandlas nu att jag inte vet om det är värt att lägga pengar på en åkpåse.

Hur tänker ni? Vad tycker ni? Råd? Hjälp mig ta ett beslut!

3 kommentarer:

J sa...

Köp en 7 a.m. i large så kan ni använda den två vintrar till. Och jag tänker såhär: man ska väl ändå ha syskon så då spelar det ju ingen roll om man lägger ut pengarna nu eller sedan, lär ju behöva två åkpåsar förr eller senare ändå ;).

Sandra - mamma till Molly sa...

Vi köpte den åkpåsen som hör till vagnen när vi köpte den. Nu när hon var så liten och ville ligga ner la vi bara en filt i botten på den men nu ligger den inte kvar där eftersom hon mest sitter upp. Den kommer vara perfekt att ha nästa vinter också. Vi är ute mycket på promenader och då sover hon oftast och då är det skönt till nästa vinter när hon är lite större att få plats i den under promenader. :)

Kasia sa...

Jag hade inte klarat vintrarna utan våran åkpåse. Väl värd sina pengar och verkligen nyttjad. Som 1:a talare sa, ska ni ändå ha fler så småningom så se det som en långtidsutgift....
Kramen!