fredag 25 februari 2011

Suck

Nej, från Kvinnokliniken får jag ingen hjälp. Inte förrän det har gått ett halvår sedan senaste menstruation kan/vill de erbjuda någon hjälp. Och av vad jag beskrev tyckte hon inte att jag behövde oroa mig för något heller - "det är sånt som händer".

Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Kräva blodprover på vårdcentralen eller helt enkelt avvakta ett tag till? I ärlighetens namn var jag inte SÅ orolig för att det skulle vara något jättefel på mig, men efter att sköldkörtelproblem nämndes i kommentarerna och jag läste på om det så är det svårt att inte bli orolig, hypokondriker som jag är. Utebliven mens verkar ju dock inte vara ett symptom på just sköldkörtelproblem.

Suck.

- Posted using BlogPress from my iPhone

5 kommentarer:

I. sa...

Varför går du inte privat? :-)
Det gör alltid jag och man får ofta hjälp på samma dag.

Sandra - mamma till Molly sa...

Alltid samma visa när man vill ha hjälp! Har du kontaktat vårdcentralen, va sa de där?

Lätt att säga det här men tänk inte för mycket på det. Alltså se nu till att inte gruva på det för mycket för då kan kroppen ställa om sig självt och göra så mensen uteblir ännu längre eftersom kroppen blir orolig :/

Anonym sa...

Jag har haft strul med min mens, efter att den varit regelbunden från det jag var 15 började den strula när jag var 30. Helt plötsligt hoppade den över en gång. Sen kom den som vanligt, sen 1,5 månad, sen som vanligt. Och efter sex månader hoppade den över igen.

Då kontaktade jag gyn och de tog lite prover, inget var fel. Och efter ytterligare en konstig mens så har den varit regelbunden igen i fyra år.

Förklaringen jag fick på gyn var att det är normalt att inte alltid ha regelbunden mens. Det är så mycket som ska stämma att att det är normalt att det inte alltid är normalt. Typ.

Hoppas att min historia kan lugna dig en smula.


Nori

Anonym sa...

Som du säger så behöver det absolut inte vara något fel. Att mensen kan hoppa över är inget konstigt även om man har varit punktlig som ett urverk innan. Dessutom så är det inte så länge sen du födde barn. 1-2 år tar det för en kvinnas kropp att återhämta sig från en graviditet och det är då inte ovanligt att mensen hoppar lite hit och dit. Att du nu inte kan gå ner i vikt lika lätt kan även det bero på samma sak eller att du har varit mycket mer inne nu än vad du brukar och därmed inte heller fått samma mängd av motion som du brukar. Kan du ändå inte släppa tankar om att du kanske är sjuk på något sätt så ring och begär att få ta lite prover.

Puss puss/M

PS. Kan tillägga att jag också varit väldigt punktlig vad gäller mensen under åren men har trots det haft några perioder när den har hoppat över en månad eller så.

Sandra sa...

Jo hypotyreos kan spöka med mensen också, det gjorde den iaf för mig. Min mens kom igång efter att jag började medicinera.