onsdag 16 februari 2011

Bananamania


Nöjd, nöjdare nöjdast!

Bland det bästa som finns enligt Ludvig är banan. Kanske särskilt för att det är hyfsat lätt att äta banan själv? Han har börjat bli en riktig expert på att plocka i sig bitar själv och ikväll har han uppvisat finfina tendenser till att bemästra pincettgreppet även med små, tunna saker som ostskivor! Och han blir galet nöjd varje gång han lyckas.


Det går verkligen i rasande fart när han börjar prova någonting nytt, för typ en vecka sen kunde han kanske lyckas få in en tredjedel eller möjligtvis hälften av bitarna man lade framför honom - på ett eller annat mer eller mindre bra sätt - och nu är det ytterst få bitar som inte hamnar där han vill att de ska hamna.

Gottigott.

Bara på några dagarna nu har han lärt sig massor tycker jag. Pincettgrepp, att sätta sig med kontroll, resa sig mot saker som det egentligen inte går att greppa särskilt bra för stöd (t ex dörrar), han visar tendenser till att börja peka, går med bara en hand i min (även om det fortfarande är lite läskigt) och säkert något mer som jag just nu inte kommer på.

Just det, en tand till är på G. Höger fram i nederkäken, dvs bredvid den som redan kommit upp.

2 kommentarer:

Therese sa...

Stora killen. Så grymt skoj att se dessa framsteg som ens änglar gör. Kram

Anonym sa...

Å hej vad det går undan... Å så lycklig han ser ut när han får in bitarna i munnen. En sann glädjespridare är han vår prins, för vem kan låta bli att skratta när han flinar upp sig så :)

Puss puss/M