fredag 18 mars 2011

Mpa!

Inte helt oväntat kan vi nu konstatera att Ludvigs första ord (förutom mamma och babba/pappa, som han säger lite nu och då inte har stenkoll vad det är än) blev Mpa - dvs lampa. Sen i måndags är det Mpa som gäller. Och . Dä mpa! Följt av ett ivrigt pekande på närmsta lampa.

Ända sedan vi började lära Ludvig att titta efter och peka på lampan så har han varit helt besatt av lampor, därför är det som sagt föga förvånande att just det skulle bli första ordet. När vi var på husvisning i tisdags så hade mäklaren såklart tänt massor med lampor i huset, så Ludvigs huvud snurrade 360 grader för att hinna titta och peka på alla lampor.

Annars har den senaste veckan präglats av en hel del gnäll. Gnäll, gnäll, gnäll från morgon till kväll. Nästan i alla fall. Ludvig vill sitta som ett frimärke på mig och gnäller när han vill upp, eller när han stuckit iväg på egna upptäcktsfärder och kommer på att jag sitter kvar där han lämnade mig. Då gnäller han hela vägen från vardagsrummet till sovrummet (eller var han/jag nu befinner sig/mig). Men sen när han får komma upp i famnen så börjar han vrida och åka sig och gnälla igen, så inte vet jag vad han vill? Uppenbarligen vet inte han det heller.

Såhär många personligheter har Ludvig ibland.

Idag fick vi hem ett nytt ex av Ludvigs favoritbok - Willes Djurbok. Det första exet är så älskat och misshandlat att första sidan ramlat av och ryggen inte existerar längre, så jag tyckte att det var bäst att beställa en ny. Den boken kan Ludvig sitta och "läsa" länge, han sitter och pratar och pussas med djuren och är som allmänt nöjd. Så varför ändra på ett vinnande koncept?

Vilka är favoritböckerna hemma hos er?

2 kommentarer:

Rebecca sa...

Isak säger "bapa" typ om lampan, men "pappa" låter likadant. Ibland när vi säger "var är pappa" så tittar han på lampan och vice versa... =)

Böcker kämpar vi med men Isak är för rastlös för att läsa bok, han vill bara ta boken och slå den i golvet eller äta upp den. Suck, jag som längtar så efter att få läsa för honom! Men det kommer väl så småningom.

Therese sa...

Ja lampa brukar ju vara första ordet oftast. Lustigt att det är just den prylen man lär dem. Jacobs favoritbok just nu är Barbapapa tror jag. Kram