fredag 4 mars 2011

Hallelulja och be careful what you wish for

Nu har mamma/mormor åkt hem till sig igen och vi återvänder till vardagen. Vi har haft supermysigt som vanligt och hunnit med några shoppingrundor, fikapauser och goda luncher. Glass i stora lass också. Och Ludvig har njutit av att ha sin mormor här, det har synts. Han avgudar henne. Mormor är bäst liksom, och bjuder dessutom på godsaker (macka, majs, hallonjuice, kycklingbitar osv).

I vanlig ordning har Ludvig tagit ett språng i utvecklingen under sina dagar med mormor på besök. Numera kryper han på riktigt! Han har ju tagit sig fram med sin egen teknik so far, och ibland ställt sig upp på alla fyra för att krypa på riktigt, men det är först nu som det är första valet liksom. Och fort går det!


Och äntligen får jag honom att sova längre stunder i vagnen, inte bara en halvtimme åt gången. The key? Magläge förstås! Tack vare den nya fantastiska åkpåsen och det något varmare vädret har det bara varit att lägga ner Ludvig på mage i vagnen med helt vanliga kläder - inga ytterkläder som gör det trångt - och så har han sovit där i både en och två timmar och haft det varmt och gosigt. Förstår ni hur länge sen det var han sov så långa pass i vagnen (på dagtid överhuvudtaget på regelbunden basis)?! Hallelulja!

Just det. Be careful what you wish for. Mensvärk from hell i tisdags och delar av onsdagen. I mean it - from hell. Men det var så värt det på något sätt. Min kropp funkar och det känns som att en stor sten föll från mina axlar i samma sekund.

3 kommentarer:

Therese sa...

Vad härligt att ni haft det mysigt med mormor. Stora killen som kryper. Vad skönt att han börjat sova bättre. Sköt att kroppen funkar =). Kram

Sandra - mamma till Molly sa...

Så skönt att mensen kommit tillbaka nu! :)

Skönt att han kan sova längre i vagnen också.

Linn sa...

Va skönt att mensen är tillbaka! :) Säkert kommer den att bli precis som vanligt igen.