måndag 11 oktober 2010

Dagens pyjamas

Dagens (nattens) pyjamas kommer från danska märket Pippi och är fyndad på Tradera, samtidigt som den härliga turkosa pyjamasen av samma märke som jag visade upp häromdagen. Den här är i en grymt fin grön färg som påminner om lata dagar på en frodig sommaräng, eller varför inte ett riktigt grönt, saftigt äpple?

Godmorgon måndag! Då var en ny vecka igång!

Gårdagen blev stressig men mycket lyckad. Ja till och med storhandlingen kan benämnas med ordet "lyckad" eftersom jag inte bara handlade mat för 10-14 dagar - jag fick dessutom med mig 3,5kg svenskt kött hem! Allt för det ringa priset av 1039kr, inklusive blöjor, ersättning och sånt jox. Nöjd! Rebecca brukar förresten säga att hon nog är lite knäpp som älskar att åka och storhandla och gärna gör det som ensamnöje, men vet du? Det gör jag också! Så vi är väl knäppa båda två helt enkelt.

Babysimmet var roligt som vanligt, vi dök och testade balansring och nästan hela tiden hade Ludvig ett stort leende på läpparna. Tre gånger dök han, plus några ofrivilliga dyk när han skulle äta på balansringen vilket resulterade i att det blev framtungt och hans ansikte då for ner i vattnet. Som tur var lärde han sig rätt snabbt att inte göra så.

Sen off to SkeKraft Arena för att titta på Grease tillsammans med två kära vänner. En del av mammorna på babysimmet tittade med längtande ögon på mig när jag sa att jag skulle iväg på sådana kuligheter och att Ludvig skulle vara hemma med pappa. Sånt kunde de ju inte göra, för vem skulle då mata barnet (alla utom jag ammar typ...)? Naiva jag som trodde att man kunde pumpa (om man inte vill ge ersättning), även om jag förstått att det inte alltid är så enkelt. Men ja, jag väljer att ha kul även som bebismamma, för jag vet att Ludvig har det minst lika bra med sin pappa som han har det med mig. Tids nog kan de andra mammorna börja ta hand om sig själva också - det är alla mammor värda!

Efter musikalen stack vi ner på stan och käkade kinamat. Mums! De gånger jag ätit kinamat någonsin i mitt liv kan enkelt räknas på en hand, men efter gårdagen lär det bli oftare. Känner mig nästan lite småbesatt nu.

När Therese sen släppte av mig här utanför så sprang jag faktiskt in, uppför trapporna och nästan slet upp dörren och kastade av mig jackan - jag hann säga godnatt till min lilla prins! Och som belöning för min språngmarsch bjöd han på ett stort leende som lyste upp hela hans söta ansikte, han tyckte visst att det var toppen att mamma var hemma igen! Lilla älsklingen.

2 kommentarer:

Rebecca sa...

Haha - vad kul att du också gillar att storhandla!

Det är så UNDERBART att jag inte ammar längre på dagarna för nu är jag inte lika låst vid Isak och kan hitta på saker ensam. Men det är lättare sagt än gjort, jag är för feg för att vara borta mer än någon timme. Men det ska det bli ändring på, känner att jag verkligen behöver lite ensamtid hemifrån.

Anonym sa...

Det är bra när man kan finna nöje i vardagen :) Härlig färg på pyjamasen.

Puss puss/M