måndag 4 oktober 2010

Matstrul

Ludvig har börjat strula en massa vid lunchen. Det började i lördags och då tänkte jag att det nog bara var en engångsgrej, men det var samma sak igår och även idag. Han visar tydligt att han tycker att gröten är god och han får en ny tugga typ hela tiden (fort ska det gå om han får bestämma!) men ändå gnäller han hela tiden och ibland blir han helt hysterisk - mat eller inte i munnen. Sen går det över lika fort igen, men gnället kvarstår. Vad är det som händer egentligen?! Jag undrar om han har kommit på att det är helt värdelöst att sitta i babysittern och käka, nu när han suttit i matstol nere hos mamma/mormor?

Strulig kille i söta bondgårdspyjamasen från Lindex.

Igår var vi på babysim igen. Vi missade ju förra gången och igår var det dags för dyk, så jag var lite orolig för hur Ludvig skulle reagera. Men se det var inga problem alls! Han var stormförtjust över att vara i poolen igen och dyken gick hur bra som helst. Värst var det nog för oss föräldrar, känns ju inte helt naturligt att "trycka" ner sitt barn under vattenytan och hålla det där i några sekunder. Men det gick bra för oss också och hela lilla familjen hade en skoj och mysig stund tillsammans.

Igår provade vi också att duscha Ludvig direkt efter badet igen, alltså på badhuset, och den här gången gick det jättebra. Antagligen en kombination av att han nu är van att duscha, vi är vana att duscha honom och vi är alla tre vana med miljön där nu. Så det var en hit, och rätt skönt att få det gjort på en gång istället för att skynda sig hem och dra av alla kläderna ännu en gång.

Verkar förresten som att Ludvig börjar tycka att vaggan är lite trång, så det är väl dags snart att flytta över honom till spjälsängen som vi hämtade hem i helgen. Pappans gamla. Åh, min lilla fina sötnos. Så fort du blir stor...

1 kommentar:

Anonym sa...

Pröva att ha honom i knät när du matar honom och se om det är någon skillnad. Har du provat att ha honom sittande i bumbon? Annars kanske det kan vara något tills ni har varit på Ikea. Jag kan förstå att vaggan börjar bli lite liten nu. Du var nog runt 3 månader när du flyttade ur den. Hoppas pappas gamla säng blir bra. Det är ju så skoj när man kan återanvända och det blir mer personligt.

Puss puss/M