måndag 11 oktober 2010

Mardrömmar?

Varje kväll i typ en veckas tid, vid 22-snåret, har Ludvig skrikit rakt ut. Oftast har det varit ett sånt där skrik som framkallar kalla kårar längs ryggraden och vi har sprungit in i sovrummet med hjärtat i halsgropen - bara för att finna Ludvig helt lugnt sovandes i sin vagga.

Mardrömmar? Det är ju det man antar i alla fall, för vad skulle det annars vara? Men vid samma tid varje kväll? Konstigt... Och vad har en så liten bebis att drömma om som är så hemskt? Önskar man kunde få veta.

Sent from my iPhone

5 kommentarer:

Sandra - mamma till Molly sa...

Sådär gör Molly också, inte bara en gång utan flera gånger under en natt kan hon skrika rätt ut. Nu har vi lärt oss att det är ett "dröm-skrik" och springer inte dit direkt. Glömder aldrig första gången, då trodde jag hon fått ut någon arm/ben genom spjälorna och brutit det eller något =/
Undrar vad de drömmer om. De borde väl bearbeta dagen när de sover?

Elin sa...

Du är inte ensam, Elsa drömmer också mardrömmar och börjar gråta i sömnen. :-(

Moqui sa...

Förstår att det måste vara jätteobehagligt! min plutt låg och gnydde och såg alldeles ledsen ut i ansiktet imorse när han sov och bara det lilla gjorde mig ledsen över att han som är så liten ska behöva drömma obehagliga saker. Så ett skrik måste kännas läskigt. Svårt när man inte kan hjälpa och förklara att det bara var en dröm, men tur att Ludvig verkar kunna sova vidare utan problem! :)

Therese sa...

Åh så duktig du är på att blogga vännen, är så skoj att följa Ludvig. Är säkert drömmar han har. Kram

Anonym sa...

Förstår att det är jobbigt när han skriker förtvivlat. Det är då man önskar att de kunde prata.

Puss puss/M