fredag 8 oktober 2010

Sista försöket

Sitter och väntar på att Ludvig ska vakna från sin förmiddagslur. När han gör det är det dags för lunch och sen ska vi åka ut till Norrlångträsk och hälsa på tant Åsa och hundvalparna. Ska bli kul att se hur Ludvig reagerar på såna små sötnosar.

 Sötnos som ålar omkring på golvet. Tagna igårkväll.

Till lunch idag gör vi sista försöket (för den här gången) med havregröten. Jag ska muta honom med blåbär först, sen ska han få gröten. Mycket pedagogiskt. Not. Då bör han varken vara trött eller jättehungrig, så jag hoppas att det ska funka. Annars går vi över till plan B - banangröt - imorgon. Funkar inte det heller så får vi väl helt enkelt lägga grötätandet på is ett tag och köra på ersättning och smakisar. Men det tar emot, gröten mättar så mycket bättre och han har verkligen älskat den fram till nu. Vi får väl se hur det går.

En nyvaken Ludvig som myser i mammas och pappas säng nu på morgonen.

Innan Ludvig somnade vid 9-tiden nu på morgonen hade han hunnit med att äta frukost, snurra 360 grader i gymmet (på rygg alltså), göra några försök till att vända sig åt andra hållet (vänder än så länge bara åt höger när han ska från rygg till mage) och dessutom fick han sig en dusch. Provade att lägga honom på skötbädden (i plast, från IKEA) på golvet och duscha honom så, ungefär som vi gör på babysimmet. Funkade finfint!

Glad kille i gymmet! Här ser man den underbara färgen på pyjamasen lite bättre.

Nej, nu vaknar han nog vilken sekund som helst, bäst att förbereda maten (och en flaska ersättning).

5 kommentarer:

Rebecca sa...

Hoppas det gick bra med gröten idag! Trevlig helg!

Therese sa...

Trevlig helg. Syns på söndag. Kram

Anonym sa...

Vilken söt bebis du har!
Kramar/ Solan

Hanna sa...

Hur gick det med gröten? Jag har märkt att Frans blir så som du beskriver, då han är jättehungrig. Jag måste alltid amma lite innan jag ger gröt, eller passa på då han inte hunnit bli sådär superhungrig. Fick han smaka banangröten? Var det en hit?

Anonym sa...

Han är så otroligt lik dig på sista bilden. Vi har en liknande på dig där du har en rosa sparkdräkt på dig.

Puss puss/M