söndag 12 september 2010

Badkillen!

Idag var det dags för babysim som sagt, veckans roligaste aktivitet! Och det är faktiskt inte bara jag som tycker det, Ludvig verkar älska babysimmet. Känns bra med tanke på hur mycket det faktiskt kostar.
Förra gången blev det ju inga bilder, men här kommer några stycken i alla fall (inte världens bästa eftersom de är tagna med mobilen och den tycker inte riktigt om när motivet rör sig hela tiden):

Snygga badbrallorna med något slags beach-/jungeltema.

Ludvig spanar in po(o)larna och tycker att man får vänta alldeles för länge på att bada.

I vattnet med mamma. Badtiden slut - trist tycker Ludvig.

Idag lekte vi tittut, "kokade kaffe" och flöt på rygg. Ja, Ludvig och de andra bebisarna flöt, inte vi vuxna. Men det var vi vuxna som fick koka kaffe. Ludvig fattade inte riktigt grejen först, men efter ett tag tyckte han att det var himla kul. Tittut var förstås också en hit, då en av föräldrarna höll i barnet och den andra dök och ropade tittut när han/hon kom upp igen. Ludvig älskar att leka tittut hemma och inte var det sämre i vatten!

När han låg och flöt på rygg höll vi en spegel ovanför honom och han blev så till sig att han inte visste vad han skulle göra. Han pratade, flinade, sprattlade och slängde ner huvudet i vattnet (eller ja, han låg ju på vattenytan redan men ni kanske hajar vad jag menar?). Men sen kom det allra roligaste - att kasta boll med pappa! Eller ja, kasta och kasta. Pappan kastade bollen till oss och jag hjälpte Ludvig att slå iväg den till pappan igen. Riktigt skoj tyckte Ludvig.

Det känns så himla bra att vi började med babysim, vi trivs jättebra alla tre med att ha den stunden tillsammans varje fredag. Känns inte som att det är något snack - vi ska definitivt gå fortsättningskurserna!

Men även det man älskar kan vara otroligt jobbigt, och även idag hade vi en riktigt trött pojke efter simmet. Vi skyndade oss att klä på oss alla tre och sen gick vi hem med raska steg och duschade hemma istället. Jag och Ludvig i alla fall. Det var väldigt trevligt tyckte Ludvig - vatten OCH mys med mamma. Kan knappt bli bättre.

Efter duschen var dock tålamodet slut och han skrek tills han fick sin flaska med mat och sen stupade han i säng. Stackars liten. Under tiden han sov hade vi besök av familjen Rudälv och vi satt och fikade och snackade lite skit i nån timme. Väldigt trevligt!

Resten av kvällen har också varit riktigt kämpig för Ludvig, han har inte riktigt velat sova, men det har varit jättejobbigt att vara vaken. Han har gäspat, gnällt och gnuggat sig i ögonen. En liten tupplur fick han på mammans bröst, sen var det bra igen tills det var läggdags på riktigt.

Nu börjar det bli sängdags även för oss vuxna, eller i alla fall för mig. Jag blir också trött av att babysimma.

P.S. Ludvig är så himla söt på samlingen innan vi hoppar ner i poolen. Han sitter tyst en stund och känner på vattnet med fötterna medan simläraren går igenom vad vi gjort och vad vi ska göra. Efter ett tag börjar han prata, alltmer högljutt. Till slut låter han riktigt frustrerad och liksom drar sig mot vattnet, ungefär som att "Sluta snacka, börja simma". Gullunge!

2 kommentarer:

Sandra - mamma till Molly sa...

Häftigt att vara fem generationer :)

Kul att Ludvig är så glad i badet. Jag funderar starkt på att anmäla oss till bad nu trots kostnaderna för jag tror Molly skulle gilla det. Hon älskar att bada hemma i alla fall :)

Anonym sa...

Vilken badkille! Hoppas att jag kan följa med någon gång så jag få se honom in action. Kul att det funkar så bra.

Puss puss/M