tisdag 21 september 2010

Se upp!

För här kommer lilla fartdåren Ludvig Bergström rusandes i sin gåstol!

Hyfsat nöjd kille!

Allt ska ju utforskas med munnen, så även gåstolen. Så Ludvig provsmakar lite.

Man kan ju försöka äta tyg och suga napp samtidigt, men vips faller nappen ur.

Mamma lade en kudde här, så jag vilar nog ett slag.

Ludvig hjärta gåstolen = sant!

Ja, idag var det alltså premiärtur i gåstolen som gällde. Det var ett desperat sökande efter en sysselsättning som skulle få honom nöjd som gjorde det, jag testade helt enkelt att sätta ihop gåstolen och sätta ner honom - och han blev tvärnöjd!

Än så länge når han ju inte ner helt, det är bara tårna och lite till som når ner när han ska försöka ta sig framåt - men framåt tar han sig! Han fattade på en gång vad som skulle göras, till skillnad från när jag satte honom i hoppgungan för första gången idag. Där fattade han ingenting, vilket resulterade i att han mest snurrade runt runt.

Ärligt talat så förstår inte jag mig på hoppgungan helt heller, hur högt upp ska den egentligen sitta? Ska hela fötterna ta i golvet? Ska benen vara raka eller böjda när han står på golvet? Är det bara tårna som ska nudda golvet? Help me help Ludvig!

En sak är i alla fall säker, det dröjer inte länge innan vi måste börja akta tårna här hemma. Men innan dess ska gåstolen få sig ett ansiktslyft med lite ny färg och nytt tyg. Kusinen Emilia har varit allt annat än försiktig med mammans (alltså jag) gamla gåstol. Hon har använt den utifrån uttrycket "Slit den med hälsan!" kan man säga.

3 kommentarer:

Elin sa...

Oj stora killen! Va kul att han förstod vad han skulle göra med gåstolen. Jag trodde ärligt att de var för små. (wishful thinking?) Kanske ska man testa att ge Elsa sin då :-)

Anonym sa...

Han påminner så mycket om dig när du prövade stolen för första gången. Du visste också precis vad du skulle göra men dina ben räckte heller inte till riktigt :). Ludvig prövar stolen ca 2 veckor tidigare än dig om jag minns rätt. Du vet väl att både jag och Nicke har också använt samma gåstol. Kul när gamla saker kommer till användning. Jag trodde en hoppgunga skulle sitta högt upp så att det var de vuxna som satte den i gungning men vad vet väl jag, har ju ingen egen erfarenhet eftersom du inte hade någon sådan. Tror inte det fanns då heller.

Puss puss/M

Sandra - mamma till Molly sa...

Åhh var roligt men en gåstol som gått i släkten :) Hemma hos päronen har vi en gammal en ungefär som den Ludvig har nu med röda ben och en turkos sits eller vad man ska säga. Den ska Molly få ha här. Hemma hos oss har vi en modern, från 2009, som Daniel fick köpa av sin arbetskamrat för 300kr, kändes som hittat för oss så vi slog till :)
Härligt att Ludvig gillat gröten, ska bli så roligt att ge Molly gröt till helgen, hoppas hon gillar det! Vi ska iväg och mäta/väga Molly på måndag, ska bli intressant, jag tror hon väger mer är Ludvig men är en aning kortare, kanske 1 cm :P