lördag 18 september 2010

Ludvig hjärta gröt = sant


Hmm, vad är det här?

Det var ju gott!

Ge mig mera!

Ja, det blev en mycket lyckad matning - Ludvig verkligen älskade gröten! Inte skeptisk alls, så fort han hade fått in lite i munnen ville han bara ha mer och mer och mer. Egentligen sägs det ju att man bara ska ge en tesked vid första smakistillfället, men jag hade inte hjärta att neka honom när han så tydligt ville ha mer. Så det slutade med att han åt 1/3 av smakportionen ungefär. Mums!

Och den där smakportionen sen - vad var det för smakportion egentligen? Enligt förpackningen blandar man till smakisen på 3/4 dl vatten och 20 gram pulver, medan en helt portion blandas till på 1 dl vatten och 30 gram pulver. Det är ju typ samma sak!

Mätt och belåten efter gröt, vatten och ersättning.

Men ni ska ju inte tro att Ludvig blev mätt på det där (var i och för sig inte meningen heller), för trots gröt och en hel del vatten till den, så sög han i sig en flaska (165 ml) ersättning direkt efter. Mammas och pappas lilla matvrak!

P.S. Vi har naturligtvis filmat också, men jag har inte lyckats ladda över den till datorn än. Ska fixa det snart.

3 kommentarer:

Tova sa...

Hihi, vad roligt att han gillade gröten!
Det är typ det enda Elliot äter när det gäller "riktig" mat, fast bara några teskedar åt gången typ, haha :) föredrar förtfarande mammas mjölk bäst :P

Lasse B sa...

Det är pappas pojke det! Gröt är gott! :-)

Anonym sa...

:) Hans mamma tyckte också om gröt när hon var liten. Men sen gick det över ;) Ska bli så kul att få se honom äta när ni kommer ner. Man kanske kan få mata lite då också ;)

Puss puss/M